Evitati greseli cu consecinte grave pe care le puteti face atunci cand concediati un salariat!

Informatii putin cunoscute despre subtilitatile procedurii
de concediere pe un CD de exceptie: Concedierea perfect legala!

Exemple de greseli intalnite in practica:
 

Greseala nr. 1
„Am descoperit ca unul dintre angajati fura bunuri din firma. De altfel l-am si prins cu aceste bunuri in masina personala. Bineinteles, l-am concediat disciplinar, in baza procesului-verbal intocmit de Politie. Iar instanta ne-a anulat concedierea pe motiv ca procesul-verbal intocmit de Politie nu tine loc de procedura disciplinara, derulata conform Codului Muncii. E posibil?”

Greseala nr. 2
„Avem un angajat care vine mai tot timpul beat la serviciu. L-am concediat, dar ne-a dat in judecata si ne-am trezit ca suntem obligati sa-l reprimim la lucru. Si asta deoarece in decizia de concediere nu am mentionat instanta competenta sa solutioneze o eventuala contestatie!

Stimate angajator,

Pentru cineva nefamiliarizat cu subtilitatile legislatiei muncii, situatiile descrise mai sus sunt complet absurde, iar motivatiile anularii concedierii - ridicole (cum sa nu poti sa concediezi un angajat care fura sau care e beat mai tot timpul?). Pentru instanta de judecata insa, totul este cat se poate de logic.

Instanta lucreaza cu texte de lege.
Si daca un text de lege spune ca un anumit lucru trebuie facut intr-un anumit fel, dupa o anumita procedura, atunci instanta asta verifica in primul rand - daca s-a respectat procedura.

Ca urmare, orice incalcare a procedurii atrage automat dupa sine nulitatea deciziei luate de angajator. Si asta in mod perfect legal. 

Nu este deloc simplu
sa concediati un angajat!


Celebrele scene de prin filme, in care patronul ii arata scurt usa angajatului, nu prea au legatura cu lumea reala. Aici, in lumea reala, lucrurile stau cu totul altfel: concedierea este o treaba foarte complexa si extrem de sensibila. E foarte greu sa concediati un angajat, legea pur si simplu functioneaza in favoarea lui.

Iata de ce v-am pregatit un CD care va arata, pas cu pas, absolut tot ce aveti de facut atunci cand va confruntati cu un caz de:

1. Concediere individuala

2. Concediere colectiva

3. Raspundere disciplinara

Avand acest CD veti evita orice eroare si veti avea intodeauna siguranta ca deciziile dvs. sunt pur si simplu inatacabile.

Un mare avantaj al acestui CD este ca va ofera zeci de studii de caz solutionate impecabil – situatii reale intalnite in practica si care creeaza dificultati majore.
 
Cititi aceste 7 intrebari,
sunt super-interesante!


Intrebarea 1:
„In cazul concedierii individuale (art. 65 alin. (1), societatea are obligatia sa ofere alt loc de munca salariatului, iar daca nu are niciunul disponibil sa ceara sprijin AJOFM?”

Intrebarea 2:
„Decizia de concediere trebuie sa cuprinda lista tuturor locurilor vacante? Cum trebuie sa inteleg «lista tuturor locurilor vacante»: toate posturile corespunzatoare pregatirii profesionale a salariatului sau efectiv toate posturile vacante existente in societate? Daca trecem toate posturile vacante in decizie, salariatul va intelege ca poate opta pentru oricare dintre ele.”

Intrebarea 3:
„Exista vreun document care trebuie sa insoteasca decizia de concediere, atunci cand ii este comunicata salariatului (am citit ca ar trebui sa fie insotita de hotararea CA)?”

Intrebarea 4:
„Cum putem concedia o persoana care imediat ce a primit convocarea pentru cercetare disciplinara (pentru absente nemotivate), dar inainte de efectuarea acesteia, anunta/aduce concediu medical? Care este procedura legala?”

Intrebarea 5:
„Avem 12 posturi de sudor si vrem sa ramana doar unul. Cum indiviualizam posturile pe care le reducem? Pe ce criterii ii concediem pe cei 11 sudori? Stiu ca nu avem voie sa facem aprecieri.”

Intrebarea 6:
„Avem o angajata care profita de interdictia concedierii deoarece a anuntat ca este insarcinata si care nu mai respecta programul de lucru, nu isi indeplineste sarcinile de serviciu. Ce masuri se pot lua impotriva acesteia, exceptandu-le pe cele disciplinare, care nu au avut nici un efect?”

Intrebarea 7:
„In cadrul societatii noastre exista o singura persoana desemnata cu efectuarea cercetarilor disciplinare. Este neaparat nevoie de o comisie formata din mai multe persoane?”

Raspunsurile detaliate pe CD-ul Concedierea perfect legala. 

Pentru fiecare tip de
concediere CD-ul va ofera:


1. Regimul juridic

2. Definirea tipului de concediere

3. Conditiile aplicarii masurii de concediere

4. Conditiile de procedura privind concedierea
5. Decizia de concediere

6. Modele de formulare, notificari, exemple, decizii – toate editabile, astfel incat sa le adaptati necesitatilor companiei dumneavoastra

7. Zeci de studii de caz


Important!
Studiile de caz acopera TOATE tipurile de concediere. Sunt grupate pe tipuri de concediere, iar fiecare studiu de caz are cate un titlu sugestiv astfel incat citind doar cuprinsul (titlurile) sa mergeti exact la solutia pe care doriti sa o aflati.

Raspunsurile, comentariile, recomandarile si sfaturile va sunt oferite de catre specialisti cu o bogata experienta in dreptul muncii si in litigiile de munca.BUTON AICI 1. …semnarea deciziei de concediere de catre alta persoana decat administratorul societatii constituie motiv pentru anularea acesteia in instanta?

2. …decizia de concediere individuala trebuie comunicata salariatului numai in scris, fie personal, cu data si semnatura de primire, fie prin posta la domiciliu, cu confirmare de primire? Orice alta forma – verbal, prin afisare la locul de munca, prin inmanare unui coleg – duce la nulitatea deciziei.

3. …in cazul unei concedieri disciplinare, ascultarea punctului de vedere al salariatului este o etapa obligatorie? Punctul sau de vedere va fi consemnat intr-un proces-verbal incheiat cu prilejul acestei audieri.

Neglijarea acestor detalii poate duce la actionarea dvs. in instanta si la pierderea procesului. Iar solutia ca sa nu ajungeti aici este una singura: sa stapaniti foarte bine toate trucurile legislative, toate lucrurile care dvs. vi se par evidente, dar pe care instantele le interpreteaza exact pe dos.

Informatii complete gasiti pe CD-ul „Concedierea perfect legala”.

Foarte util!
Pe CD gasiti modele gata redactate de documente
care trebuie intocmite in cazul unei concedieri!


Model nota de fundamentare angajator cu privire la decizia reducerii numarului de posturi, identificarea posturilor care se vor reduce si identificarea salariatilor care urmeaza sa fie concediati
Model preaviz
Model nota de raspuns la trecerea intr-o alta munca
Model decizie de concediere
Model nota de lichidare
Model referat privind constatarea savarsirii unei abateri disciplinare
Model decizie constituire comisie de cercetare disciplinara prealabila
Model convocare salariat
Model proces-verbal privind desfasurarea procedurii cercetarii disciplinare prealabile
Model decizie sanctionare disciplinara - Avertisment scris
Model decizie retrogradare
Model decizie sanctionare disciplinara – concediere disciplinara
Model notificare sindicat/reprezentanti salariati
Model notificare - Inspectoratul teritorial de munca/Agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca
Model preaviz
Model decizie concediere colectivaBUTON AICI Beneficiati de oferta speciala valabila doar luna aceasta si achitati numai 67.2 lei, redus cu 25% fata de pretul standard de 89 lei.

Ca sa intrati in posesia CD-ului „Concedierea perfect legala” nu trebuie decat sa completati cu datele dvs. formularul de comanda de mai jos. In maximum 5 zile veti primi produsul prin curier.

In plus, beneficiati de GARANTIE integrala timp de 30 de zile! Daca aveti cea mai mica nemultumire legata de continutul CD-ului, ni-l puteti returna in ambalajul nedeteriorat pe adresa Ghiseul extern 3, O.P. 39 sector 3 Bucuresti, in termen de 30 de zile. Veti primi integral suma achitata, fara absolut nicio intrebare din partea noastra.
 Cu deosebita consideratie,

Maria Ungureanu
Coordonator oferta
Divizia Legislatia Muncii
Grupul romano-german de informatii specializate Rentrop & Straton


Nota:
* CD-urile Rentrop&Straton ruleaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10.
** Un CD poate beneficia de maximum 3 activari. Cerinte hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. Utilizati o conexiune de internet pe calculatorul pe care este instalat.


Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna ianuarie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Bifati produsele dorite:


Persoanele care au comandat produsul CD Concedierea Perfect Legala au fost interesate si de:

CD Concedierea Perfect Legala

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.